Tudtad? Montessori szemléletmódjával a világbékét tűzte ki célul

Mindig lenyűgözött a gyerekek letisztult szemlélete és nyitottsága a világra. Zsigerből tudják, hogy a külsőségek nem számítanak, a lényeg belül lakozik – kíváncsian próbálják megismerni a másikat. Amikor Montessori szemével próbáljuk látni a világot, van egy szembetűnő pont.

Aki már járt nálam workshopon, tudja, hogy először a távlati céljainkat tűzzük ki. Tudod, mi volt Montessori “végső” célja? A világbéke. Úgy tartotta, ha mindenki az ő filozófiája és szemlélete szerint nevelné gyermekét, megvalósulna a világbéke. Szentül hitte, hogy gyermekeinkben van jövőnk, reményünk, lehetőségeink. Ha megtanulunk az ő szemükkel látni és az ő nyelvükön tanítani őket, jó eséllyel nevelhetünk egy olyan gondolkodó generációt, akik együtt szeretnék megoldani a globális problémákat.

Lehetséges? Ha mind hozzá tennénk a magunk részét, ha mind csak magunkkal és a közvetlen környezetünkkel foglalkoznánk, ha versengés helyett az együttműködés lenne a cél, ha a pénz helyett egymásra figyelnénk, sokkal közelebb kerülhetnénk ehhez az állapothoz.

Te is jobb világot szeretnél gyermekeinknek? TEGYÉL ÉRTE! Csak egy apót, csak egy picit, a környezetedben.  Ha mind így teszünk, idővel összeáll a nagy kép a világban! LÉGY POZITÍV! Válts szemléletet és űzd el az előítéleteidet! Valójában mind összetartozunk

Ez a videó gyönyörűen bemutatja ezt:

Szólj hozzá!

További bejegyzések