Erdőfürdő tábor - fedezz fel és taníts gyermekszemmel (0-3 éveseknek)

15.990Ft34.990Ft

Törlés

Leírás

Szerettek felfedezni a természetben? Látod, hogy gyermeked érdeklődik? Megismernéd, Montessori hogyan tanít? Szívesen tennéd mindezt anyatársaiddal és hasonló korú gyermekekkel?

Ha csak egyre is igennel válaszoltál, szeretettel várunk 0 – 3 év közötti gyermeke(i)ddel Montessori szemléletű termeszetjárásunkra, akár minden évszakban!

Vegyetek részt négy napon át (naponta 9-11 óra között) egy vidám, mondókával, énekkel kísért felfedező túrán, ahol indirekt módon: tapasztalás útján mutatjuk meg neked és gyermekednek a természet szépségét!

MIÉRT HASZNOS NEKED EZ A TÁBOR?

Elsődleges célunk a gyermek tanítása, amihez elengedhetetlen, hogy mi magunk is tanuljunk. Anyaként nem csak az erdő, mező, tó útjait, hanem saját nevelési utadat is segítünk bejárni: megmutatjuk gyermeked szemszögét, s a gyakorlatban ismerheted meg az indirekt, játékos tanítás fortélyait, amit életetek minden színterén alkalmazhatsz majd a későbbiekben. Közben észrevétlenül formálódik szemléleted, s egyre jobban megérted a módszertani összefüggéseket.

Hogyan épül fel az esemény?

4 napon át, különböző útvonalakon járjuk be az adott területet évszaktól függően, gyermekeink számára kényelmesen megtehető távlatokban. Minden nap más részletét figyeljük meg a minket körülvevő természetnek, gyermekeink nyelvén szerzünk tapasztalatokat, közben indirekt módon tanítva a hozzá tartozó tudást – melynek módszertanát te is elsajátíthatod.

Füzetben követjük és gyűjtjük a tapasztalatokat, amit haza is vihettek emlékként a tábor(ok) végén, emellett más meglepetésekkel is kedveskedünk nektek. Ha minden évszakban eljöttök táborunkba, gyermekednek minden alap tapasztalata és tudása meglesz az évszakok és a természet változásairól, az élet körforgásáról. Ezt a tudást és szemléletet egy életen át viszi majd magával.

A programok mellett minden nap piknikezünk, amihez mi biztosítjuk az egészséges és helyi termesztésű-, készítésű tízórait.

Az ár tartalmazza az összes program költségét, belépő jegyét, valamint tízórait és frissítőt minden résztvevőnek.

MELYIK WORKSHOP KAPCSOLÓDIK HOZZÁ?

Minden héten megrendezésre kerül baba klubunk, ahol egyedi módon nem csak gyermekeink fejlesztésével foglalkozunk, hanem a gyermeknevelés kérdéseiről is beszélgetünk mi, szülők.

Alapozó eseményeinken részletesen megismerheted Montessori módszerét és filozófiáját! Egy éves korig a Montessori és az első év, egy éves kor felett a Montessori Szülőknek eseményünket ajánljuk.

Azt gondolom, ez a baba-mama tábor hiánypótló, különösen a Covid időszak után.
A négy nap alatti Montessori-pedagógia bemutatását, filozófiájának gyakorlati átadását külön köszönöm.
Ami a kislányomat illeti, úgy láttam nem sokat profitál belőle…
Nos, rácáfolt a dolgokra, hiszen nap, mint nap rácsodálkozom, mennyi mindenben lett más.
– Felfigyel a madárcsicsergésre, hangokra.
– Egyértelműen kéri a veled tanult énekeket és mondókákat. Boldogan tapsol és figyel.
– Nem utolsó sorban közösségben lehetett. És nehéz megtanulni, hogy nem bántunk másokat, illetve azt hogy én magam hogyan reagáljam le, de azóta – ha lassan is – , de vannak előre lépéseink.
Köszönöm a tábor ötletét és szervezését, mi biztosan szívesen csatlakozunk máskor is! 🙂
V. Judit