ÖsztönAnyu baba klub

1.800Ft2.500Ft

Törlés

Leírás

Ahhoz, hogy megfelelő mintákat adhassunk gyermekünknek, szüksége van arra, hogy lássa más emberek (felnőttek és gyerekek) viselkedésmintáit. Jelen helyzet, s a bezártság megnehezíti a dolgunkat, éppen ezért szeretnénk segíteni ebben az időszakban is benneteket!

Célunk, hogy már egészen kicsi korban a neki legmegfelelőbb környezetben lehessen gyermeked, s TE is!

Foglalkozásaink kötetlen formában zajlanak, hogy TI édesanyák (vagy édesapák) egy kicsit megpihenhessetek, feltöltődjetek, s élvezhessétek a hasonló élethelyzetben lévőkkel való beszélgetést.

A gyermekek élvezhetik egymás társaságát, dolgozhatnak társas kapcsolataik kialakításán, szociális életük fejlesztésén, te kézzel fogható válaszokat és gyakorlati megoldásokat kaphatsz nevelési kérdéseidre, aktuális nehézségeitekre. Mindezt egy olyan előkészített környezetben, ahol életkoruknak megfelelő, indirekt módon fejlesztő, Montessori eszközök veszik őket körül.

Montessori szemléletének fontos része a gyermek szabadsága, melyet az előkészített környezetben, a megfelelő szabályok betartásával adunk meg neki. Ha becsatlakozik a közös játékba, ha mással tevékenykedik, épp ugyanúgy fejlődik, tanul. A szabadon választott tevékenység által alakul ki az önfegyelem, a kitartás, a koncentrációkészség.

A foglalkozás időtartama alatt bármikor van lehetőségetek enni, inni, szoptatni, s a mosdók is a terem közvetlen közelében vannak. A kis életkor miatt fokozottan figyelünk a higiéniára! A játékok, eszközök, bútorok, minden alkalom előtt (és után) fertőtlenítésre kerülnek.

Foglalkozásainkon:

– Montessori elvű eszközöket próbálhattok ki, ismerhettek melyeken keresztül indirekt módon fejlődnek, tanulnak gyermekeink
– minden alkalomra hozunk egy nevelési témát, amiről mi, szülők beszélgetünk (hisztikezelés, altatás, játékkészlet, szobatisztulás, testvérkapcsolatok, fejlesztési lehetőségek, stb.)
– felteheted nevelési kérdéseidet, megoszthatod aktuális küzdelmeidet, melyekre igyekszünk meg is találni a gyakorlatban azonnal alkalmazható megoldást!
– gyermeked fejlesztésében is segítünk; ha szükség van rá, a megfelelő szakemberhez irányítunk
– a gyakorlatban ismerkedhettek Montessori módszerével és más, kapcsolódó elvű módszerek alkalmazási lehetőségeivel (pl. Kötődő Nevelés, Kapcsolódó Nevelés, Pozitív Fegyelmezés, Együttműködő Kommunikáció, Játékos nevelés, hordozás, blw hozzátápláls, iszisz, ec)

– kötetlen formában dolgozhatsz gyermekeddel, konzultálhatsz szakértőnkkel, vagy épp beszélgethetsz anyatársaiddal

– mondókákat és énekeket hozunk, közös játékra invitálunk benneteket

ajánlott életkor: 0-3 év

Foglalkozásvezető: B Szirtes Dóra, Montessori pedagógus, óvodapedagógus

Helyszín: Jógastúdió és Egészségközpont

(Tompa köz 4., MOL kút mellett, Gárdony, 2483)

részvételi díj: 1800.- ft (egy felnőtt + akárhány gyermek)

Ha kérdésed van, írj nekünk bátran: osztonanyu@gmail.com

Várunk benneteket szeretettel!

További információk

Jegytípus

Baba-szülő jegy (1 felnőtt, maximum két gyerek), Páros baba-szülő jegy (2 felnőtt -rokonok vagy házasok- és egy, maximum két gyerek)

Válassz időpontot

március 3., szerda 10:00

Érdekelhetnek még…