Készleten

Határszabás és önállóságra nevelés - Így mondj nemet gyerekednek

5.990Ft

Leírás

Veled is megesett már, hogy nem tudtad hol húzd meg a határt, vagy épp hogy mondj nemet úgy, hogy ne tekintélyelvű megoldásokat használj?

Nem is gondolnánk, hogy a határszabás életünk minden színterén jelen van. Felnőtt életünkben is folyamatosan keressük a középutat, mégis akkor szembesülünk igazán ezzel a témával, amikor gyermekünk eléri az egy-másfél éves kort. Ekkor “öntudatra ébred”, s módszeresen keresi, feszegeti határainkat. Nem véletlenül ez a dackorszak eleje 🙂

Ebben az időszakban és innentől egész gyermeknevelésünk során azon fog múlni, hogy a családban harmónia van e, hogy mennyire önálló a gyermek, hogy mennyi énidőt tudunk megvalósítani, hogy határszabásunk megfelelő e.

Ha túl sok és kötött szabályt hozunk, azzal dacot váltunk ki. Ha túl kevés és szabad határú szabályokat hozunk, azzal is dacot váltunk ki.

MIÉRT HASZNOS NEKED EZ A WORKSHOP?

A HATÁRSZABÁS ÉS ÖNÁLLÓSÁGRA NEVELÉS workshopon megmutatjuk az arany középutat.

Elméleti és gyakorlati tanácsokat, azonnal alkalmazható megoldókulcsokat kapsz, hogy általuk megtanuld, hogyan lehet szeretetteljesen, mégis következetesen határt szabni gyermekednek. A technikákat segítünk beépíteni a hétköznapjaidba, hogy idővel automatikusan ezeket használd, s ennek köszönhetően békés maradjon a családi élet.

A megfelelő határszabással biztosíthatod gyermekednek. hogy korának és egyéni fejlettségi szintjének megfelelő mértékben önállósuljon, készségei és kompetenciái fejlődhessenek.

BÓNUSZ: a TE idegrendszered is megnyugodhat, növelheted önbizalmad, s bármilyen hihetetlen, anyaidőt is be fogsz tudni építeni magadnak!

Az eseményt 0-3 éves gyermekek szüleinek ajánljuk, az itt elsajátított módszerek azonban a gyereknevelés teljes folyamatában hasznosíthatók, így tulajdonképpen felnőtt korig minden korosztálynál jól alkalmazható.

Milyen információ lesz elérhető az esemény után?

Pontosan tudjuk, milyen kiszámíthatatlan az élet egy kisgyermek mellett! Éppen ezért minden elhangzott információt megkapsz, hogy kézzel foghatóan tudd használni és beépíteni a mindennapokba a megoldókulcsaidat. Az elméleti anyagot írásos formában adjuk át neked, hogy újra és újra átlapozhasd és átismételhesd az elhangzottakat. A workhop videós anyagát pedig három napig visszanézheted!

MELYIK WORKSHOP KAPCSOLÓDIK HOZZÁ?

Határszabás eseményünkre épül közvetlenül a HISZTIKEZELÉS – ÍGY ÁLLÍTSD HELYRE A BÉKÉT című workshopunk.

Ha gyermeked most várod, vagy egy éves kor alatt van, ajánljuk alapozó eseményünket, a MONTESSORI ÉS AZ ELSŐ ÉV workshopot.

Ha gyermeked egy éves kor fölött van és most ismerkedsz Montessorival vagy a kapcsolódó elvekkel, akkor a MONTESSORI SZÜLŐKNEK alapozó workshopunkat ajánljuk figyelmedbe.

Nem találtál megfelelő dátumot a workshopra? Gyere el hozzám egyéni konzultációra egy számodra is megfelelő időpontban!

Kedves Dóra!

Most érett meg bennem, hogy megírjam a tapasztalatokat. Ezelőtt voltam a hisztikezelésen is,de ez a kettő együtt rengeteget segített. 2éves kora óta küzdöttünk vele csak igazán, most mindjárt 2és fél a kislányunk. Egyszerűen bármit mondtunk csak azért sem, rengetegszer kiborult, aztán nem tudtunk mi sem, hogy mit csináljunk. A hallottakat megemésztve, szépen kezdtük beépíteni, tudni, azt hogy mikor melyik hiszti van láthatáron, elég hasznos. Így kezelni is könnyebb.
Most úgy érezzük, hogy megtaláltuk a középutat, nem túl laza és a nem túl szoros határt. Teljesen kezelhető, irányítható, el tudunk menni vásárolni, utcán sétálni, el tudom érni érvekkel, hogy mi a jó megoldás,nem kell fenyegetni, ígérni neki valamit, csak hogy abbahagyja. Ha fáradt, akkor szokott kiakadni, de azt is látjuk már, így gyorsan cselekszünk.
Szóval nagyon jó volt a workshop, az hogy visszanézhető csodálatos, este sajnos már nem tudok úgy figyelni.
Szeptemberben megyek a testvéresre is, mert novemberben jön a kistesó.
K. Andrea

Kedves Dóra!

Szeretném megköszönni a workshopot. Mindig sok hasznos információt kapok tőled. Azért szeretem az előadásaidat, mert ahogyan fogalmazol és figyelsz ránk, mind hiteles mintát ad arról, amiről beszélsz. Így 1,5-2 óra alatt a tárgyi- és gyakorlatias tudáson kívül tapasztalást is kapunk.
Tetszik az is, hogy gondolsz azokra is, akik azért hallgatnak téged, hogy eleve egy együttműködő úton neveljék gyermeküket, és azokra is, akik már meglévő problémákra keresik a megoldást.
Férjemmel együtt részt vettünk a játékkészítő és a Montessori módszerről szóló workshopon, én pedig meghallgattam a hisztikezelésről, az utazásról, a szobatisztulásról, a testvérekről és a határszabásról szóló előadásodat is. Mindegyikből sokat merítettünk és saját magunkra formálva beépítettük az életünkbe.
Mi magunk változtunk a legtöbbet eközben. Pozitívabbak, lazábbak, tudatosabbak lettünk és megtanultunk valóban odafigyelni magunkra és egymásra. Azokat a problémákat, amik miatt korábban egy perc alatt “sárkány-üzemmód” – ba kapcsoltam, most jó szívvel tudom kezelni, megoldani. A lányunkkal élvezzük az együtt töltött időt, és a párkapcsolatunk is újra kiegyensúlyozott lett.
Alig várom, hogy mi lesz a következő téma, amit feldolgozol!

Szeretettel,
Csillag Andi

Kedves Dóra,
nagyon szépen köszönöm a mai Határszabásról és önállóságra nevelésről tartott előadásod. Tartalmas volt és irányt mutató a jövőre vonatkozólag. Sajnos nem volt lehetőségem teljes mértékben és aktívan részt venni benne (technikai okok miatt is), de nagyon örülök, hogy lesz lehetőségem ismét visszanézni, és jobban magamévá tenni a hallottakat. Jól összefogott, komplett és gördülékeny volt az előadás, amit tényleg élvezet volt hallgatni.
Szép estét kívánok,
Zsuzsi