Barion Pixel

Határszabás és önállóságra nevelés – Így mondj nemet gyermekednek

14.990Ft

Leírás

Veled is megesett már, hogy nem tudtad hol húzd meg a határt, vagy épp hogy mondj nemet úgy, hogy ne tekintélyelvű megoldásokat használj?

Nem is gondolnánk, hogy a határszabás életünk minden színterén jelen van. Felnőtt életünkben is folyamatosan keressük a középutat, mégis akkor szembesülünk igazán ezzel a témával, amikor gyermekünk eléri az egy-másfél éves kort. Ekkor “öntudatra ébred”, s módszeresen keresi, feszegeti határainkat. Nem véletlenül ez a dackorszak eleje 🙂

Ebben az időszakban és innentől egész gyermeknevelésünk során azon fog múlni, hogy a családban harmónia van e, hogy mennyire önálló a gyermek, hogy mennyi énidőt tudunk megvalósítani, hogy határszabásunk megfelelő e.

Ha túl sok és kötött szabályt hozunk, azzal dacot váltunk ki. Ha túl kevés és szabad határú szabályokat hozunk, azzal is dacot váltunk ki.

A HATÁRSZABÁS ÉS ÖNÁLLÓSÁGRA NEVELÉS anyagunkban megmutatjuk az arany középutat!

A megfelelő határszabással biztosíthatod gyermekednek. hogy korának és egyéni fejlettségi szintjének megfelelő mértékben önállósuljon, készségei és kompetenciái fejlődhessenek.

KINEK AJÁNLOM EZT A TANANYAGOT?

Neked való ez a tananyag, ha

 • elméleti és gyakorlati tanácsokat, azonnal alkalmazható megoldókulcsokat szeretnél kapni, hogy általuk megtanuld, hogyan lehet szeretetteljesen, mégis következetesen határt szabni gyermekednek
 • a technikák beépítéséhez gyakorlatias eszközöket szeretnél kapni, hogy a hétköznapjaidban idővel automatikusan ezeket használd, s ennek köszönhetően békés és harmonikus legyen a családi élet
 • azonnali változást szeretnél, de mellette célod hosszú távon változtatni
 • gyermeked támogatása, megértése, határainak szeretetteljes meghúzása és önállóságra nevelése a célod, nem pedig a fegyelmezés
 • szeretnéd kezedben tartani a gyeplőt, növelni önbizalmad, és énidőt teremteni magadnak gyermeked mellett
 • 0-7 éves gyermeket nevelsz – kiemelten ajánlom 10 hónapos és 3 éves kor közötti gyermeket nevelőknek

Az itt elsajátított módszerek azonban a gyereknevelés teljes folyamatában hasznosíthatók, így tulajdonképpen felnőtt korig minden korosztálynál jól alkalmazhatók.

MI VAN A TANANYAGBAN?

 • 18 videó, közel 3 órányi anyag
 • ráhangoló feladatok
 • több, mint 20, gyakorlatban azonnal alkalmazható eszköz
 • példamondatok
 • szemléltető videók
 • élettani folyamatok, fejlődési szakaszok, érzékeny periódusok
 • mindez holisztikus szemléletben, a téma elejétől a célig (ami a felnőtt kor)
 • kedvezmény a csoportos konzultációhoz

HOGYAN LESZ ELÉRHETŐ SZÁMODRA?

Pontosan tudjuk, milyen kiszámíthatatlan az élet egy kisgyermek mellett! Éppen ezért online, egy tanulószoba felületen adjuk át neked a tananyagot, hogy olyan tempóban dolgozhasd fel, ahogy szeretnéd. Ez az anyag korlátnaul elérhető marad számodra, hogy újra és újra átnézhesd, amikor épp szükséged van rá.

A tananyagot folyamatosan frissítjük és bővítjük, ami számodra is elérhető lesz, sőt, értesítünk is róla!

DOLGOZHATSZ EGYEDÜL ÉS CSAPATBAN IS!

A témához kapcsolódik csoportos konzultációamin egy vagy több alkalommal is részt vehetsz. Ennek legfőbb célja, hogy támogassunk téged a tananyag gyakorlati megvalósításában, hogy feltehesd kérdéseidet vagy feldolgozzuk és megoldókulcsokat találjunk az aktuális problémá(i)dra. Itt olvashatsz róla bővebben, itt pedig megtalálod a következő időpontokat.

MELYIK WORKSHOP KAPCSOLÓDIK HOZZÁ?

Ha aktuális nálatok a határszabás témaköre, akkor érdekelhet a Digitális nevelés workshopunk is.

Nem találtál megfelelő dátumot, vagy egyedül szeretnél dolgozni? Várlak szeretettel egyéni konzultációra, egy számodra is megfelelő időpontban!

Kedves Dóra!

Most érett meg bennem, hogy megírjam a tapasztalatokat. Ezelőtt voltam a hisztikezelésen is,de ez a kettő együtt rengeteget segített. 2éves kora óta küzdöttünk vele csak igazán, most mindjárt 2és fél a kislányunk. Egyszerűen bármit mondtunk csak azért sem, rengetegszer kiborult, aztán nem tudtunk mi sem, hogy mit csináljunk. A hallottakat megemésztve, szépen kezdtük beépíteni, tudni, azt hogy mikor melyik hiszti van láthatáron, elég hasznos. Így kezelni is könnyebb.
Most úgy érezzük, hogy megtaláltuk a középutat, nem túl laza és a nem túl szoros határt. Teljesen kezelhető, irányítható, el tudunk menni vásárolni, utcán sétálni, el tudom érni érvekkel, hogy mi a jó megoldás,nem kell fenyegetni, ígérni neki valamit, csak hogy abbahagyja. Ha fáradt, akkor szokott kiakadni, de azt is látjuk már, így gyorsan cselekszünk.
Szóval nagyon jó volt a workshop, az hogy visszanézhető csodálatos, este sajnos már nem tudok úgy figyelni.
Szeptemberben megyek a testvéresre is, mert novemberben jön a kistesó.
K. Andrea

Kedves Dóra!

Szeretném megköszönni a workshopot. Mindig sok hasznos információt kapok tőled. Azért szeretem az előadásaidat, mert ahogyan fogalmazol és figyelsz ránk, mind hiteles mintát ad arról, amiről beszélsz. Így 1,5-2 óra alatt a tárgyi- és gyakorlatias tudáson kívül tapasztalást is kapunk.
Tetszik az is, hogy gondolsz azokra is, akik azért hallgatnak téged, hogy eleve egy együttműködő úton neveljék gyermeküket, és azokra is, akik már meglévő problémákra keresik a megoldást.
Férjemmel együtt részt vettünk a játékkészítő és a Montessori módszerről szóló workshopon, én pedig meghallgattam a hisztikezelésről, az utazásról, a szobatisztulásról, a testvérekről és a határszabásról szóló előadásodat is. Mindegyikből sokat merítettünk és saját magunkra formálva beépítettük az életünkbe.
Mi magunk változtunk a legtöbbet eközben. Pozitívabbak, lazábbak, tudatosabbak lettünk és megtanultunk valóban odafigyelni magunkra és egymásra. Azokat a problémákat, amik miatt korábban egy perc alatt “sárkány-üzemmód” – ba kapcsoltam, most jó szívvel tudom kezelni, megoldani. A lányunkkal élvezzük az együtt töltött időt, és a párkapcsolatunk is újra kiegyensúlyozott lett.
Alig várom, hogy mi lesz a következő téma, amit feldolgozol!

Szeretettel,
Csillag Andi

Kedves Dóra,
nagyon szépen köszönöm a mai Határszabásról és önállóságra nevelésről tartott előadásod. Tartalmas volt és irányt mutató a jövőre vonatkozólag. Sajnos nem volt lehetőségem teljes mértékben és aktívan részt venni benne (technikai okok miatt is), de nagyon örülök, hogy lesz lehetőségem ismét visszanézni, és jobban magamévá tenni a hallottakat. Jól összefogott, komplett és gördülékeny volt az előadás, amit tényleg élvezet volt hallgatni.
Szép estét kívánok,
Zsuzsi