Barion Pixel

Beszoktatás zökkenőmentesen – bölcsit és ovit kezdőknek

8.990Ft33.890Ft

Leírás

Ovi vagy bölcsikezdés előtt álltok? Nem tudod készen áll e, vagy épp te nem érzed magad késznek az elválásra? Szeretnéd tudni, hogyan lehet zökkenőmentes a folyamat? Esetleg előre felkészülnél rá?

Szülőként és gyermekeinknek egyaránt nagy lépés az intézménybe kerülés. Sok a külső, befolyásoló tényező, amin nem tudunk változtatni, mégis számtalan dolgot tehetünk azért, hogy felkészítsük gyermekünket (és magunkat is) az előttünk álló feladatra.

MIÉRT HASZNOS NEKED EZ A TANANYAG ÉS WORKSHOP?

Az eseményen kendőzetlenül végig beszéljük a folyamatot, amin keresztül fogtok menni. Érintjük a COVID kérdéskörét, hiszen nagyban befolyásolja gyermekeink idei intézménykezdését, s megmutatjuk hogyan lehet ennek ellenére is kötődve, válaszkészen végig kísérni őt a folyamaton.

Foglalkozunk azokkal a körülményekkel, amiken nem tudunk változtatni (pl. zsiliprendszer, intézményi szabályok, beszoktatási rend, stb.) és megmutatjuk, hogyan tudod felkészíteni rájuk gyermeked, hogy a lehető legzökkenőmentesebben vegye az elé gördülő akadályokat.

Gyakorlatban azonnal alkalmazható módszereket, megoldókulcsokat, eszköz és könyvtippeket adunk a kezedbe, melyek mentén haladva válaszkészen, kötődően támogathatod gyermeked intézményi élete kezdetén – és az óvodai évek végéig.

BÓNUSZ: az eseményen esetfeldolgozáson keresztül ismerheted meg a módszer megoldókulcsait, azaz egy (vagy több) konkrét történetre együtt keressük meg a megoldó stratégiát. Akár a TE történetedet, szituációitokat is feldolgozhatjuk, ha megosztod velünk az eseményen! Annak érdekében, hogy minden kérdésre jusson idő, az esemény előtt megkapod a teljes anyagot, hogy ismerkedhess vele és megfogalmazd kérdéseidet az élő találkozóig.

Az eseményt 0-4 éves gyermekek szüleinek ajánljuk, az itt elsajátított módszereket azonban egész gyermeknevelésed során alkalmazni tudod majd.

HOGYAN LESZ ELÉRHETŐ SZÁMODRA A TANANYAG?

Pontosan tudjuk, milyen kiszámíthatatlan az élet egy kisgyermek mellett! Éppen ezért jelentkezésed után azonnal, online, egy tanulószoba felületen adjuk át neked a téma anyagát, hogy feldolgozhasd olyan tempóban, ahogy szeretnéd. Ez az anyag korlátnaul elérhető marad számodra, hogy újra és újra átnézhesd, maikor épp szükséged van rá.

A tananyagot folyamatosan frissítjük és bővítjük, ami számodra is elérhető lesz, sőt, értesítünk is róla!

MIKOR LESZ A WORKSHOP?

A témához kapcsolódik workshop isamin egy vagy több alkalommal is részt vehetsz ingyenesen! Ennek legfőbb célja, hogy támogassunk téged a tananyag gyakorlati megvalósításában, hogy feltehesd kérdéseidet vagy feldolgozzuk és megoldókulcsokat találjunk az aktuális problémá(i)dra. Az workhopok videós anyagát minden alkalom után három napig visszanézheted!

Te döntesz arról, hogy mikor és hányszor veszel részt workshopon! Nem kell, hogy az egész tananyagot feldolgozd előtte, azzal foglalkozunk, ami aktuálisan fontos számodra. 5 hetente van időpont, amiről mindig e-mailben tájékoztatlak. A következő időpontjaink:

 • november 15., 21:00
 • január 17., 21:00
 • február 21., 21:00
 • március 20., 21:00

CSATLAKOZZ A MEGVALÓSÍTÓ CSOPORTHOZ IS!

Hogy kézzel foghatóan tudd használni és beépíteni a mindennapokba a megoldókulcsaidat, majd fenntarthatóvá tenni, a tananyag és workshop megvásárlása után jelentkezhetsz 5 hetes megvalósító csoportunkba!

Az öt hét alatt együtt dolgozunk azon, hogy megtaláljuk és megvalósítsuk a gyakorlatban az aktuális problémátok megoldását. Ez idő alatt 0-24 elérhető leszek számodra!

 • együtt, élőben (online) megfogalmazzuk a témát, problémát, amin dolgozni szeretnél
 • megfogalmazzuk a lehetséges megoldókulcsokat, amiket elkezdesz a megbeszéltek szerint alkalmazni
 • beszélgetünk az eredményekről, reakciókról, változásról, amit tapasztalsz
 • folyamatosan hozok tippeket és eszközöket a zárt csoport felületén
 • formáljuk, alakítjuk a megoldókulcsokat, amíg nem működnek 😊
 • az 5 hét végére eléred a célodat, vagy tudod hogyan érd el
 • +1: ha 5 hétnél hamarabb oldódik meg a választott problémád, belekezdhetsz egy újba!

Ennek felülete egy zárt facebook csoport, és négy alkalommal zoom-on is beszélünk élőben.

A csoportban anyatársaiddal és velem (ÖsztönAnyu) dolgozol együtt, 0-24 elérhető leszek számodra! A csoportban annyit osztasz meg magatokról, amennyit szeretnél, nem kerül ki információ semmilyen formában!

MELYIK WORKSHOP KAPCSOLÓDIK HOZZÁ?

Ha aktuális nálatok az óvodakezdés témaköre, akkor érdekelhet a Határszabás és önállóságra nevelés, a Digitális nevelés Montessorival és a Szobatisztaság Montessorival workshopunk is.

Ha gyerektársaságban és anyaközösségben szeretnétek tölteni az intézmény kezdés előtti időszakot, várunk szeretettel élőben baba klub foglalkozásainkon vagy Erdőfürdő táborunkba! Ezeken a találkozásokon abban is segítünk téged, hogy megfigyeld, mennyire áll készen gyermeked az elválásra.

Nem találtál megfelelő dátumot, vagy egyedül szeretnél dolgozni? Várlak szeretettel egyéni konzultációra, egy számodra is megfelelő időpontban!

Mi ezen a workshopon találkoztunk először, csúcsjól csináltad, ezen is meg a háttér anyagon is látszik, hogy szíved-lelked benne van, még egyszer nagyon szépen köszönöm ezt is és a tudást, amit átadtál. (H.-G. Kinga)