Készleten

Beszoktatás zökkenőmentesen – bölcsit és ovit kezdőknek

7.990Ft

Leírás

Ovi vagy bölcsikezdés előtt álltok? Nem tudod készen áll e, vagy épp te nem érzed magad késznek az elválásra? Szeretnéd tudni, hogyan lehet zökkenőmentes a folyamat? Esetleg előre felkészülnél rá?

Szülőként és gyermekeinknek egyaránt nagy lépés az intézménybe kerülés. Sok a külső, befolyásoló tényező, amin nem tudunk változtatni, mégis számtalan dolgot tehetünk azért, hogy felkészítsük gyermekünket (és magunkat is) az előttünk álló feladatra.

MIÉRT HASZNOS NEKED EZ A WORKSHOP?

Az eseményen kendőzetlenül végig beszéljük a folyamatot, amin keresztül fogtok menni. Érintjük a COVID kérdéskörét, hiszen nagyban befolyásolja gyermekeink idei intézménykezdését, s megmutatjuk hogyan lehet ennek ellenére is kötődve, válaszkészen végig kísérni őt a folyamaton.

Foglalkozunk azokkal a körülményekkel, amiken nem tudunk változtatni (pl. zsiliprendszer, intézményi szabályok, beszoktatási rend, stb.) és megmutatjuk, hogyan tudod felkészíteni rájuk gyermeked, hogy a lehető legzökkenőmentesebben vegye az elé gördülő akadályokat.

Gyakorlatban azonnal alkalmazható módszereket, megoldókulcsokat, eszköz és könyvtippeket adunk a kezedbe, melyek mentén haladva válaszkészen, kötődően támogathatod gyermeked intézményi élete kezdetén – és az óvodai évek végéig.

BÓNUSZ: az eseményen esetfeldolgozáson keresztül ismerheted meg a módszer megoldókulcsait, azaz egy (vagy több) konkrét történetre együtt keressük meg a megoldó stratégiát. Akár a TE történetedet, szituációitokat is feldolgozhatjuk, ha megosztod velünk az eseményen! Annak érdekében, hogy minden kérdésre jusson idő, az esemény előtt megkapod a teljes anyagot, hogy ismerkedhess vele és megfogalmazd kérdéseidet az élő találkozóig.

Az eseményt 0-4 éves gyermekek szüleinek ajánljuk, az itt elsajátított módszereket azonban egész gyermeknevelésed során alkalmazni tudod majd.

Milyen információ lesz elérhető az esemény előtt és után?

Pontosan tudjuk, milyen kiszámíthatatlan az élet egy kisgyermek mellett! Éppen ezért a workshop előtti héten, online, egy tanulószoba felületen adjuk át neked a téma anyagát, hogy feldolgozhasd az esemény előtt. Ez az anyag korlátnaul elérhető marad számodra a workshop után is, hogy újra és újra átnézhesd. A workhop videós anyagát pedig három napig visszanézheted!

MELYIK WORKSHOP KAPCSOLÓDIK HOZZÁ?

Ha aktuális nálatok az óvodakezdés témaköre, akkor érdekelhet a Határszabás és önállóságra nevelés, a Digitális nevelés Montessorival és a Szobatisztaság Montessorival workshopunk is.

Hogy kézzel foghatóan tudd használni és beépíteni a mindennapokba a megoldókulcsaidat, majd fenntarthatóvá tenni, a workshop után jelentkezhetsz 5 hetes megvalósító csoportunkba!

Nem találtál megfelelő dátumot, vagy egyedül szeretnél dolgozni? Várlak szeretettel egyéni konzultációra, egy számodra is megfelelő időpontban!

Mi ezen a workshopon találkoztunk először, csúcsjól csináltad, ezen is meg a háttér anyagon is látszik, hogy szíved-lelked benne van, még egyszer nagyon szépen köszönöm ezt is és a tudást, amit átadtál. (H.-G. Kinga)