Barion Pixel

Matatókönyv – az önálló öltözködéshez

13.990Ft

Leírás

Matatókönyvünket egy eredeti Montessori eszköz, az öltöztető keretek inspirálták. Célunk az volt, hogy ez az intézményekbe készült eszköz otthoni használatra is alkalmas legyen, figyelembe véve a könnyű tárolást és praktikus használatot, miközben a módszertani elemeket megtartjuk.

Matatókönyvünk kézműves termék! Minden apró részlete kézzel készül.

A csomag tartalma:

  • 1 db, 6 oldalas textil könyv
  • levehető elemeket nem tartalmaz, minden rögzítve van!
  • 1-4 évesek könyve: tépőzár, nagy gomb, nagy patent, csatt, öv behajtó, cipzár
  • 3-6 évesek könyve: befűzés, kis patent, masni kötés, kis gombok, hurkolás, övcsatolás

MIBEN SEGÍTHET NEKTEK EZ AZ ESZKÖZ?

Első sorban a gyermek a finommotorikus– és koordinációs képességének fejlesztésében segít, emellett önállóságérzetének megszerzésében támogatja, az öltözködés gyakoroltatásával.

Megismerteti gyermekedet a gombolás, csatolás, cipzározás, patentolás, befűzés, tépőzárazás, befűzés, masni kötés, övcsatolás gyakorlataival, hogy érdeklődésének megfelelően gyakorolhassa azokat. A gyakorlatok során képessé válik ezek használatára, melynek köszönhetően önállóbb lesz, nő az önbizalma és az önmagába vetett hite.

Neked abban segít, hogy hagyni tudd gyermekedet mindezek gyakorlásában, hogy ne (csak) induláskor időzzön velük. Éppen ezért matatókönyvünk csökkenti az időhiány és idegesség okozta stresszes hangulatot, ami a valódi öltözködés közben felmerülhet, amikor már türelmetlenebbek vagyunk.

MIKORTÓL AJÁNLJUK?

Amikor megfigyeled gyermekednél, hogy nem csak letologatja a ruhadarabokat magáról, hanem fel próbálja venni őket; amikor elkezd matatni a ruhák gombjaival, a cipzárt bogarássza és mindent kitépőzáraz, akkor más időszerű számotokra ez az eszköz.

Ha azt tapasztalod, hogy szeretne önállóan öltözködni, de elakad és emiatt ideges, felbosszantja magát; ha tudod, hogy rendszerint kapkodva indultok otthonról és nincs ideje gyakorolni; ha nem bírod kivárni, amikor induláskor matat, akkor ez az eszköz nektek való!

Életkort tekintve kb. 1 – 6 éves korig ajánljuk. (1-4 éveseknek a kicsik könyvét, 3-6 éveseknek a nagyok könyvét)

HOGYAN HASZNÁLD?

Nyitott polcra, gyermeked számára könnyen elérhető helyre tedd, hogy bármikor elő tudja venni egyedül is.

Vihetitek autóba, utazásokra, vagy épp nyaralni. Könnyen, kis helyen is elfér és mosható!

MILYEN ESZKÖZ ÉPÜL RÁ?

Ha matatókönyvünkkel szeret dolgozni gyermeked, akkor érdemes megnézned kulcsos táblánkat, hetirend táblánkat is és a lineáris naptárt, melyet ingyenesen letölthetsz oldalunkról.

Ebben az életkorban sokszor feszegetik határainkat gyermekeink. Hogy könnyedén átvészeljétek ezt az időszakot, létre hoztuk a határszabás és önállóságra nevelés worksopunkat. Várunk szeretettel!

Mikor kapod kézhez?

Ha van készleten, egy héten belül kézhez kapod kézzel készült matatókönyved! Ha épp elkészítés alatt áll, maximum 2-3 héten belül érkezik meg hozzád.