Barion Pixel

Hetirend tábla – tedd megfoghatóvá az időt gyermekednek

600Ft21.990Ft

Leírás

Az idő szemléltetéséhez elengedhetetlen eszköz a hetirend tábla, ami segít “megfoghatóvá” tenni gyermeked számára az időt.

Hetirend táblánk kézműves termék! A fa lap levágásától, a megrajzoláson át, a kész termék csomagolásáig minden munkafolyamat kézzel készül, sok szeretettel és odaadással.

Ezt a táblát másfél éves kortól általános iskola 5. osztályig (!) tudod használni (azt követően is szuper üzenőfal vagy teendőlista lehet)!

A csomag tartalma: 

  • 1 db csiszolt, lakkozott, kerekített élű és sarkú fa tábla (64×64 cm), előfúrva a rögzítő csavaroknak
  • a táblát és a rá kerülő fóliát előrajzolunk és festünk szövegezéssel, piktogramokkal (a képen láthatod)
  • 2 db mágneses fa korong a napok és az idő lekövetéséhez
  • 23 db mágneses fa korong, előfestett piktogramokkal (*lentebb olvashatod milyenek)
  • 1 db vászonzsák a korongoknak
  • rendelhetsz plusz korongokat is!

Ha napirendetek eltérő a képen láthatótól, rendeléskor írd le megjegyzésben milyen változtatást szeretnél. (pl. előbb fürdünk, utána vacsora; vacsora előtt kutyasétáltatás; angolul kérem a napokat, stb.)

*Az alalpcsomagban 23 db előfestett korongot találsz az alábbi festésekkel, de rendelhetsz plusz korongokat is:

– 5 db anya dolgozik (piros szív)
– 5 db apa dolgozik (kék szív)
– 5 db óvoda/iskola (sárga házikó szivecskével)
– kirándulás (fa)
– violinkulcs (zenés foglalkozás)
– hangjegyek (zenehallgatás, buli)
– piros kereszt (orvos)
– csúszda (játszótér)
– kosár (bevásárlás)
– torta (szülinap)
– autó (utazás)
Ha plusz korongokat kérsz, válaszd ki rendeléskor hányat szeretnél és írd meg nekünk megjegyzésbe az elképzelésed.

Miben segíthet nektek ez az eszköz?

Gyermeked biztonságérzetét segít megerősíteni, s kontrollt ad a kezébe az időben való mozgásban. Ennek köszönhetően zökkenőmentesebbek lehetnek a tevékenységváltások (pl. játék után ebéd, stb.), megszűnnek a viták a “de mikor” témákban (pl. mikor megyünk a Mamához; mikor megyünk játszótérre; stb.).

Segítség neked, hogy gyermeked könnyebben viselje, ha elmész otthonról, s segít az őt vigyázónak, hiszen a táblán számára érthetően láthatja, hogy mikor jössz haza.

Indirekt módon segít gyermekednek az idő múlásának megértését, emellett tanítja a napok neveit és sorrendjét, s a számképeket 1-7 ig.

Mikortól ajánljuk?

Amikor megfigyeled gyermekednél, hogy bizonytalanná vagy dacossá válik, ha tevékenységet kell váltania (pl. játék után ebédelni menni; vacsora után fogat mosni indulni, stb.). Amikor azt tapasztalod, hogy nehezen enged el maga mellől, vagy fél, hogy eltűnsz. Ha nehezen engedi el Apát dolgozni, programokra kezdtek járni, vagy intézményt kezdtek.

Életkort tekintve kb. 1,5 – 2 éves kort javasoljuk.

Hogyan használd?

A tábla egy hetet mutat, benne minden fontos eseménnyel. A fix, minden nap változatlan események letörölhetetlenül benne vannak (ezt egyeztetjük rendeléskor), a köztes helyekre teheted a tevékenységeket jelölő mágneseket, vagy krétával is rajzolhatsz rá!

Kövessétek vízszintesen a napok, függőlegesen a tevékenységek múlását.

A képeken láthatod milyen aktív használatban 🙂

Milyen eszköz épül rá?

A hetirend tábla bevezetése mellett érdemes bevezetned egy lineáris naptárat, ami az egész évet mutatja gyermekednek, az évszakok váltakozásával együtt. Az idei lineáris naptárat innen töltheted le ingyenesen. A használati útmutatót is megtalálod a linken.