Hetirend tábla - tedd megfoghatóvá az időt gyermekednek

5.990Ft

Leírás

Az idő szemléltetéséhez szuper eszköz a hetirend tábla, segít “megfoghatóvá” tenni gyermeked számára az időt.

Miben segíthet nektek ez az eszköz?

Gyermeked biztonságérzetét segít megerősíteni, s kontrollt ad a kezébe az időben való mozgásban. Ennek köszönhetően zökkenőmentesebbek lehetnek a tevékenységváltások (pl. játék után ebéd, stb.), megszűnnek a viták a “de mikor” témákban (pl. mikor megyünk a Mamához; mikor megyünk játszótérre; stb.).

Segítség neked, hogy gyermeked könnyebben viselje, ha elmész otthonról, s segít az őt vigyázónak, hiszen a naptáron megfoghatóvá teheti gyermeke számára, hogy mikor jössz haza pontosan.

Indirekt módon tanítja gyermekednek a napok neveit, a hét egymásutániságát, s az idő múlásának megértését, s a számképeket 1-7 ig.

Mikortól ajánljuk?

1,5 – 2 éves kortól érdemes bevezetni.

Hogyan használd?

A tábla egy hetet mutat, benne minden fontos eseménnyel. A fix, minden nap változatlan események letörölhetetlenül benne vannak (ezt egyeztetjük rendeléskor),  a köztes helyekre krétával rajzolhatod be az eseményeket (piktogramokat használj). Kövessétek vízszintesen a napok, függőlegesen a tevékenységek múlását.

A képeken láthatod milyen aktív használatban 🙂

Milyen eszköz épül rá?

A hetirend tábla bevezetése mellett érdemes bevezetned egy lineáris naptárat, ami az egész évet mutatja gyermekednek, az évszakok váltakozásával együtt. Idei lineáris naptárat innen tölthetsz le ingyenesen. a használati útmutatót is megtalálod a linken.