Barion Pixel

Készleten

Téli párosító csendjáték

0Ft1.000Ft

Leírás

Elkészítés:

Nyomtasd és vágd ki a képeket, majd töltsd le a hanganyagokat is. Már csak néhány kavicsra (vagy más jelzőeszközre) lesz szükséged a játékhoz!

Játék menete:

Teríts le egy kis méretű szőnyeget, arra pakold ki a kártyákat.

Egy zsákba tegyél annyi kavicsot, ahány kép van (12 db). Ha kitettek a képeket, oszd ki az összes kavicsot a játékosok között.

Csendesedjetek el, figyeljétek meg a csendet, majd pár másodperc (idővel akár egy perc) csend után indítsd el a hanganyagot.

Feladat:

Amelyik kép hangját hallod, arra tegyél egy kavicsot. Ha többen játsszátok, egymásra is figyelni kell, hogy mikor következel, melyik hang lesz a tiéd. Fontos, hogy játék közben teljes csendben legyetek és ne beszéljetek, ne jelezzetek vissza egymásnak hanggal. Metakommunikációt használjatok (pl. bólintás, mosoly, stb.), esetleg megbeszelhetjuk egységes jelet arra, hogyan szokták egymásnak, ki következik.

Tipp:

Ahhoz, hogy sikeresen valósuljon meg ez a játék, fontos, hogy a gyermeket nem kényszeríthetjük játszására. A csendjáték lényege, hogy a gyermek belső késztetésből akarjon részt venni rajta, azaz nekem, a felnőttnek kell motiválnom őt a megfelelő környezet megteremtésével.

Először ismertetem a játékot: hoztam néhány képet, nézzétek meg őket (szőnyegre, azaz kijelölt munkaterületre helyezem). Hoztam hozzá hangokat is! Kíváncsi vagyok, felismeritek e melyik képhez melyik hang tartozik. Ahhoz, hogy halljuk őket, először el kell csendesednünk.

Ha gyermekünk belső késztetésből, saját akaratából vesz részt, pozitívan éli meg a csendet, finomodik hallása, engedelmességet és figyelmet tanul.

Ha nem akar részt venni, nem képes csendet teremteni, akkor ne erőltessük ezt a játékot! Térjünk rá vissza későbbi életkorban, vagy válasszunk nyugalmasabb idősávot a napirendben.

További játékaink