Barion Pixel

Könyvajánló

Olyan könyveket ajánlunk neked, amelyek szakmailag hitelesek és segítenek a Montessori pedagógia megértésében vagy alkalmazásában.  

szakmai olvasmányokat jó szívvel ajánlom, de fontos megjegyezni, hogy sokszor nem egyszerű a nyelvezete így szülőként akkor javaslom, ha már jobban szeretnél elmélyülni a módszertani részletekben vagy a kutatások eredményeiben. Ugyanakkor első kézből Montessoritól olvasni felemelő élmény!  

Eddig nem sok eredeti Montessori mű került lefordításra, de a Magyarországi Montessori Egyesület most is azon dolgozik, hogy ez a szám folyamatosan bővüljön. Amint megjelennek újabb fordítások, azokról első kézből értesülhetsz nálunk!

Szülőknek írott könyvek között olyan írók könyveit találod, akik szintén elhivatottak a Montessori pedagógiát illetően. 

Gyermekeknek olyan könyveket kerestünk, melyek a gyermeket körülvevő világot mutatják be az ő nyelvükön, informatívak és ügyelnek a valósághűségre. 

Listáink folyamatosan bővülnek! 

Szakmai könyvek

Szülőknek szóló könyvek

Gyermekeknek szóló könyvek

Szólj hozzá!

További bejegyzések

Államalapítás gyermekszemmel

Hogyan ünnepelj kisgyermekeddel? Megért ő ebből bármit is? Hát persze! Számos lehetőség van a kezedben ahhoz, hogy megmutasd neki az ő nyelvén Szent István és az államalapítás történetét. Hoztam neked

Elolvasom»

Te mit mondasz a Mikulásról?

Mi így meséljük a Mikulás történetét! Fontos tudnod, hogy mi, a férjemmel, eleve azzal tudtunk azonosulni, hogy ne „hazudjunk nagyot” a gyerekeknek, ugyanakkor tartsuk meg a varázsát ennek az időszaknak.

Elolvasom»

Gondolatok a gyermekek világnapjára

Szeptember 20-án van a gyermekek világnapja. 1954 óta emeli ki ezt a napot az UNICEF, amikor emlékeztetjük magunkat: gyermekeink élete kincs, jogaik érvényesítése a mi (szülők, felnőttek) feladatunk. Ma, főleg

Elolvasom»