Készleten

Szobatisztaság Montessorival – a kis dolog is nagy dolog

7.990Ft

Leírás

Szeretnél felkészülni a szobatisztulás időszakára? Már benne vagytok, de valahol megakadtatok? Esetleg tabu téma lett és ellenállásba ütközöl?

Akkor itt a helyed!

Szülőként nagy befolyásod van abban, hogy alakul a szobatisztulás folyamata gyermekednél.
Éppen ezért jó, ha tudod, mivel támogathatod és mivel akadályozod ezt a folyamatot (sokszor nem is tudatosan).

MIÉRT HASZNOS NEKED EZ A WORKSHOP?

Szobatisztulás Montessorival workshopunkon végig megyünk a szobatisztulás folyamatán az első lépésektől az elakadásokon át a szobatiszta gyermekig.

Megtudhatod, mikor ideális a szobatisztulással foglalkoznod és megismerheted Montessori megfigyelései szempontjait a folyamatról, hogy alkalmazni tudd őket te magad is. Segítünk, mely eszközökkel segítheted, s melyekkel gátolod őt, mindezt az ő szemszögéből.

Megbeszéljük, hogyan ismerheted fel, ha gyermeked gátolja valami a sikeres szobatisztulás folyamatában vagy esetleg szándékosan ellen áll. Megoldókulcsokat adunk a kezedbe azokra az esetekre, ha gátló tényezőt fedeztél fel.

BÓNUSZ: az eseményen egy részében esetfeldolgozáson keresztül ismerheted meg a módszer megoldókulcsait, azaz egy (vagy több) konkrét történetre együtt keressük meg a megoldó stratégiát. Akár a TE történetedet, szituációitokat is feldolgozhatjuk, ha megosztod velünk az eseményen!

Az eseményt 0-3 éves gyermekek szüleinek ajánljuk, az itt elsajátított módszerek azonban a gyereknevelés teljes folyamatában hasznosíthatók, így tulajdonképpen felnőtt korig minden korosztálynál jól alkalmazható.

Milyen információ lesz elérhető az esemény előtt és után?

Pontosan tudjuk, milyen kiszámíthatatlan az élet egy kisgyermek mellett! Éppen ezért a workshop előtti héten, online, egy tanulószoba felületen adjuk át neked a téma anyagát, hogy feldolgozhasd az esemény előtt. Ez az anyag korlátnaul elérhető marad számodra a workshop után is, hogy újra és újra átnézhesd. A workhop videós anyagát pedig három napig visszanézheted!

MELYIK WORKSHOP KAPCSOLÓDIK HOZZÁ?

Ha aktuális nálatok a szobatisztaság témaköre, akkor érdekelhet a Határszabás és önállóságra nevelés és a Digitális nevelés Montessorival témájú workshopunk is.

Hogy kézzel foghatóan tudd használni és beépíteni a mindennapokba a megoldókulcsaidat, majd fenntarthatóvá tenni, a workshop után jelentkezhetsz 5 hetes megvalósító csoportunkba!

Nem találtál megfelelő dátumot, vagy egyedül szeretnél dolgozni? Várlak szeretettel egyéni konzultációra, egy számodra is megfelelő időpontban!

„A múlt héten részt vettem nálad a szobatisztuló workshopon, jelentem hatalmas a siker. Két napig történtek balesetek, számszerileg négy és a gyerekünk kész, ő szobatiszta. El vagyunk ájulva, hogy mennyire ügyes és mennyire készen állt már rá, ellentétben velem. De a workshop átlendített, kaptam megoldókulcsokat és önbizalmat. Szóval köszönöm szépen!” B. Eszter

„Kedves Dóra!

Május elején részt vettem a szobatisztulás Montessorival című workshopodon. És nagy örömmel írom, hogy ma 12. napja nincs pelus nappal a fiamon. Miután megnéztem az előadásod jöttem rá, hogy nálunk már pszichés gát alakult ki a fiamban, sajnos. Ezért az első pár hétben elengedtem az egész témát, ahogy tanácsoltad. Onnan indultunk, hogy a fiam egyáltalán nem működött együtt a pelenkacserénél. Volt olyan, hogy egy órán keresztül könyörögtem neki, hogy vegyük ki a kakit… nem hittem volna, hogy egy hónappal később itt fogunk tartani. Ez neked köszönhető, nagyon hálás vagyok. ” Andi

Kedves Dora!

Koszonom a biztato szavakat!

Remelem majd egy sikersztorirol szamolok be hamarosan!

Nagyon sokat segitett a video es a tanacsok! Igy azert magabiztosabban allunk a hirtelen kialakult helyzethez es orulok neki, hogy epp idoben talaltam ra a workshopra. Kulonben gyanitom, hogy sok “hibat” elkovettunk volna, amit nehezebb korrigalni, mint a jelenlegi helyzetet kezelni.

Koszonjuk meg egyszer!

Szep estet!
Eniko

Kedves Dóra!

Kedden vettem részt a workshopodon, azzal a céllal, hogy végre megugorhatjuk ezt a mérföldkövet is. Előzményként el kell mondanom, hogy a próbálkoztunk korábban, de családban a nagyszülők nem segítettek a helyzeten, mert folyton nyomás alá helyezték a gyereket a “mi ez bili?, miért nem ebbe pisilsz? pisiltél már a bilibe? stb. kérdésekkel. Majd eljutottunk oda, hogy a lányom már akkor sem szólt ha kakilt és cseréljünk pelust… így kerestem más megoldást és a Facebookon jött velem szemben a hirdetésed épp a legjobbkor. És hát mit is mondjak… nagyon hálás vagyok!
A workshop után másnap neki is ugrottunk és bár az első nap balesetes volt, a második napon már csak bilibe pisilt a kislányom. (most májusban lett 2 éves)
Ma van a harmadik nap, és ma már ő vette fel reggel a bugyit, minden simán megy. Csak bilibe pisil és magától megy, baleset nélkül.
Összességében úgy érzem nagyon jól haladunk és hogy mindezt 2-3 nap leforgása alatt ilyen jól megugrotta, az maga a csoda nekem.
Nagyon köszönöm neked a tanácsokat és az előadásod, szerettem volna visszajelzést adni neked, hogy hogyan haladunk.
A leghumánusabb megoldásnak gondolom a Montessori módszereket, és ha valamit szeretnék megtanítani a gyerekemnek akkor azt Montessorival teszem, illetve igyekszem kizárni a család többi tagját, és csak ketten csináljuk, hogy ne legyen külső nyomasztó tényező.
Nagyon köszönöm a munkád, az időd!
Életem egyik legjobb döntése volt, hogy jelentkeztem a workshopodra!

Szép napot kívánok,

Adrienn

Kedves Dóra! Most néztem meg a videót.
Nagyon jól felépített, kifejezetten hasznos anyag volt. Nagyon szépen köszönöm Neked!
Ui. Biztosan meghallhatok ezek után más ws t is majd a jövőben.
Minden jót ķívánok Neked és a családodnak!

Köszönöm,
Rita