Montessori és az első év - Így fektesd le az alapokat

7.990Ft13.000Ft

Törlés

Leírás

Babádat várod, és nem tudod mi vár rád szülés után? Vagy már megérkezett és szembesültél az első nagyobb akadályokkal? Mindenki elhalmoz jótanácsokkal és nem tudod, hogyan hámozd ki a nektek legmegfelelőbbet? Esetleg babád fejlődése foglalkoztat, és hogy milyen játékokra van valójában szüksége?

A szülés utáni időszak,  a negyedik trimeszter, az első egy év számtalan kihívást tartogat a számodra. A MONTESSORI ÉS AZ ELSŐ ÉV – ÍGY FEKTESD LE AZ ALAPOKAT workshopunkat azért hoztuk létre, hogy a közös életetek kezdetén felmerülő kérdéseidre, kétségeidre megfelelő válaszokat, jól alkalmazható módszereket biztosítson számodra.

HOGYAN ÉPÜL FEL A WORKSHOP?

A workshop a Montessori pedagógiához kapcsolódó területekről merít a gyakorlatban rendkívül jól alkalmazható megoldásokat, de az eseményen csemegézünk a Kapcsolódó Nevelés, a Pozitív Fegyelmezés, a Kötődő Nevelés és az Együttműködő Kommunikáció tárházából is. Tulajdonképpen egy komplett stratégiát kapsz a kezedbe, számtalan, a gyakorlatban azonnal alkalmazható megoldókulccsal amiben összegyűjtöttük neked:

  • mi vár rád, milyen változásokon fogsz keresztül menni testileg és lelkileg
  • megmutatjuk, hogyan rendezd be gyermeked szobáját az ő szemszögéből, s milyen szempontok mentén teheted számára teljesen biztonságossá otthonotok
  • táblázatba szedve követheted, milyen fejlődési szakaszokon megy végig gyermeked, s mi az a határ, ahol szakemberhez kell fordulj
  • megismerheted Montessori attitűdjét, s kipróbálhatod, tudsz e azonosulni szemléletével
  • végig vesszük, melyik hónapban mely Montessori eszközökkel tudod fejleszteni, lefoglalni, motiválni gyermeked, s ezeket hogyan készítheted el otthon, könnyedén
  • megmutatjuk, hogyan alkalmazhatod a gyakorlatban a kapcsolódó nevelési elvek módszereit, eszközeit (pl. Kötő Nevelés, Kapcsolódó Nevelés)
  • konkrét technikákat és stratégiákat sajátíthatsz el altatáshoz, megnyugtatáshoz, vészhelyzetek megoldásához, s megmutatjuk hogyan alakíthatod ki saját stratégiáid váratlan, új helyzetek megoldására.

MIÉRT HASZNOS NEKED EZ A WORKSHOP?

Hordozás vagy babakocsi? Fejlődési ugrások, szoptatás, altatás, fogzás, napirend kialakítása, hozzátáplálás … nem is beszélve a mozgásfejlődésről vagy épp a gyerekszoba kialakításáról, a megfelelő játékok kiválasztásáról. A nagyszülők, rokonok is lehetnek segítségek és gátlók egyaránt. Ez az időszak lehet boldog, felemelő és izgalmas, ugyanakkor depresszív, bizonytalan és kétségbeesett is.

Ahhoz, hogy magabiztosan kezd életetek első évét, tudnod kell, hogy mikor haladnak a dolgok a megfelelő mederben, mikor kell megfigyelned őt és mikor fordulj szakemberhez. Ugyanígy kell, hogy legyenek megoldókulcsaid bizonyos helyzetek megoldására, hiszen amikor már benne leszel, kicsi a valószínűsége annak, hogy lesz időd szakkönyveket olvasgatni és kihámozni a keresett megoldásokat. Ezen az eseményen egy olyan „kezdő csomagot” kapsz, ami segít kiegyensúlyozottan, aggodalmaktól mentesen átvészelni az első életévet, hogy az örömteli percekre koncentrálhass!

MIT KAPSZ A CSOMAGÁRÉRT?

Az esemény után minden elhangzott információt megkapsz, hogy kézzel foghatóan tudd használni és beépíteni a mindennapokba a megoldókulcsaidat. Az elméleti anyagot írásos formában adjuk át neked, hogy újra és újra átlapozhasd és átismételhesd az elhangzottakat, a workhop videós anyaga pedig két hétig elérhető marad számodra. A workshop időtartama 1×2 óra, közben folyamatosan felteheted kérdéseidet.

Akkor a leghatékonyabb gyermeknevelésed, ha párod, férjed támogat, s egy véleményre tudtok jutni, legalább a főbb kérdésekben. Éppen ezért, ha őt is elhozod az eseményre, kettőtök jegyének árából 1000 ft.-ot elengedünk! (Páros jegy)

MELYIK WORKSHOPOK KAPCSOLÓDNAK HOZZÁ?

A workshopon lefektetjük a határszabás alapjait is, amelyek igazából akkor kezdenek egyre inkább a figyelem középpontjába kerülni, amikor a gyermeked egyre önállóbbá válik és elkezdi felfedezni a világot. Ha szeretnél időben felkészülni az életetek következő meghatározó időszakára, ami tulajdonképpen az egész gyermeknevelés során végigkísér majd, várunk szeretettel a HATÁRSZABÁS ÉS ÖNÁLLÓSÁGRA NEVELÉS – ÍGY MONDJ NEMET A GYEREKEDNEK című workshopunkon is.

 

További információk

Válassz időpontot

május 15., szombat 14:00-16:00

Jegytípus

Normál (1 fő), Páros (2 fő)