Baba-mama foglalkozások

Tipitapi ÚjrAlkotó klub

ösztönanyu montessori szülőknek, baba-mama foglalkozások 1

Célunk, hogy már egészen kicsi korban a neki legmegfelelőbb környezetben lehessen gyermeked, s TE is! Amikor megszületik, csak rá koncentrálunk és igyekszünk minden igényét a (tőlünk telhető) legjobban kielégíteni. Ez egy csodálatos időszak, ugyanakkor nagyon megterhelő is egyben. Éppen ezért foglalkozásaink kötetlen formában zajlanak, hogy TI édesanyák egy kicsit megpihenhessetek, feltöltődjetek, s élvezhessétek a hasonló élethelyzetben lévőkkel való beszélgetést. Foglalkozást tartó szakemberünknek bármikor felteheted neveléssel vagy fejlesztéssel kapcsolatos kérdéseide

Mindeközben a gyermekek élvezhetik egymás társaságát, dolgozhatnak társas kapcsolataik kialakításán, szociális életük fejlesztésén. Ahhoz, hogy megfelelő mintákat adhassunk a gyermeknek, szüksége van arra, hogy lássa más emberek (felnőttek és gyerekek) viselkedésmintáit. 

A terem kialakításában Montessori szemlélete volt segítségünkre. A gyermekek életkorának és méreteinek megfelelő bútorok (szőnyeg, székek, asztalok), tágas környezet, mozgási lehetőség vár benneteket.

ösztönanyu montessori szülőknek, baba-mama foglalkozások 2
ösztönanyu montessori szülőknek, baba-mama foglalkozások 3

A foglalkozás időtartama alatt kötetlenül használhatók az előkészített Montessori jellegű játékok, melyek egyben inspirációként is szolgálnak NEKED. Megfigyelheted, mely eszközök érdeklik, milyen feladatok, mozgásformák hozzák őt lázba. Otthon készített eszközeinkről bármikor kérdezhetsz, segítünk elkészítésükben is (elkészítési útmutatókat itt is találsz).

Minden alkalommal egy konkrét témával foglalkozunk (pl. víz, évszak, kacsa, stb.). Mondókákat és énekeket hozunk a témához, s kísérletet vagy kreatív foglalkozást építünk köré. A gyermekek becsatlakoznak, ha van kedvük, de az se baj, ha csak szemlélődnek, hallgatják, vagy elmélyülnek egy-egy játékban. Montessori szemléletének fontos része a gyermek szabadsága, melyet az előkészített környezetben, a megfelelő szabályok betartásával adunk meg neki. Ha becsatlakozik a közös játékba, ha mással tevékenykedik, épp ugyanúgy fejlődik, tanul. A szabadon választott tevékenység által alakul ki az önfegyelem, a kitartás, a koncentrációkészség. 

Fontos számunkra a környezettudatosság, ezért csak természetes vagy újrahasznosított alapanyagokkal dolgozunk.

A foglalkozáson időtartama alatt bármikor van lehetőségetek enni, inni, szoptatni, s a mosdók is a terem közvetlen közelében vannak. A kis életkor miatt fokozottan figyelünk a higiéniára! A játékok, eszközök, bútorok, minden alkalom előtt (és után) fertőtlenítésre kerülnek. 

Ha kérdésed van, írj nekünk bátran: osztonanyu@gmail.com

Várunk benneteket szeretettel! 

ösztönanyu montessori szülőknek, baba-mama foglalkozások 4

Foglalkozások részletei

Ajánlott életkor: 0-3 év 

Részvétel: egy, maximum két felnőtt, a gyerekek száma nem limitált 

Előzetes bejelentkezés szükséges! Az osztonanyu@gmail.com e-mail címre írj kérlek, ha részt szeretnél venni a foglalkozások egyikén. 

Időpont: minden hétfőn (kivéve, ha ünnepnapra esik) 

Helyszín: Magyar Ökumenikus Segélyszervezet Csepeli Közösségi Pontja  

(1213 Budapest, Szent István út 170.) 

Részvételi díj: INGYENES! 

A foglalkozás költségeihez hozzájárulást szívesen fogadunk – adományként, a segélyszervezet részére.

Foglalkozásvezető: B Szirtes Dóra, Montessori pedagógus